Home > automatisering > HSI-88 lijnverdeler

HSI-88 lijnverdeler

Ik heb de HSI-88 lijnbus verdeler gekocht omdat ik vanaf het begin weet dat ik nogal wat bezetmelders ga gebruiken, ca 200 als de baan gereed is. Het grote voordeel is dat de bezetmelding van de baan nu niet meer via de EASY Control van TAMS loop maar rechtstreeks naar mijn PC gaat. Hierdoor is het terugmelden veel sneller geworden.  De HSI-88 is van het merk LDT (Littfinski Daten Techniek). LDT is op veel Duitse en internationale beurzen aanwezig en wordt in Nederland vertegenwoordigd door De spoorkraam van Jaap Kramer.

HSI-88 (RS232) lijnverdeler

De HSI-88 heb ik in het midden van de baan geplaatst en nu kan ik met de drie strengen naar de 3 hoofdmodules toe. Elke baan heeft dan zijn eigen sliert aan RM-GB-8 modules. Er kunnen in totaal 31 x 16 (496) RMK's worden aangesloten (64 RM-GB-8 modules) op deze module, verdeeld over 3 strengen.

De HSI-88 is gemakkelijk in de WindigiPet software te integreren. De nummering van de RMK's lopen door van streng naar streng. Het is echter wel mogelijk om in de software reeds de RMK aantallen per streng te reserveren. Als je dus een nieuwe RM-GB-8 plaatst in een streng dan hoeft je niet elke keer de nummering in de software van de baan aan te passen.